Hyper IslandNyheter

Hyper Island utser VD med utveckling och tillväxt i fokus

Hyper Island har utsett en ny VD som ska göra verklighet av morgondagens utbildningsmodeller och ta det 20 åriga företaget in i nästa expansionsfas. Sofia Wingren har en mångårig erfarenhet från den världsomspännande utbildningsverksamheten EF Education First och tillträder sin nya post på Hyper Island i början av september.

− Det här är en milstolpe för Hyper Island. Sofia kompletterar organisationen med ett väldigt starkt och inkluderande ledarskap i kombination med en gedigen erfarenhet att leda och växa företag internationell. Det är precis vad vi behöver, säger Fredrik Månsson, ordförande Hyper Island.

Företaget har bidragit till den digitala transformationen med både kunskap och talanger i 20 år och har stora ambitioner att fortsätta driva utvecklingen inom lärande, såväl i Sverige som internationellt. Under de senaste åren har företaget vuxit globalt och har idag lärosäten i fem länder. Det som började som en Yrkeshögskola har under åren kompletterats med en konsultverksamhet inom digital utveckling för företag och människor.

− Vi är ett svenskt företag som expanderat med de möjligheter som uppstått på ett agilt och entreprenörsenligt sätt. Nu är vi så stora att vi behöver rätt ledarskap för att driva vår uppgift strategiskt, affärsmässigt och långsiktigt, säger Fredrik Månsson.

De senaste 13 åren har Sofia haft ledande befattningar inom utbildning på en global spelplan med Hong Kong och Schweiz som bas.

− Det känns oerhört roligt och smickrande att få anta utmaningen som VD på Hyper Island. Den digitala transformationen handlar väldigt mycket om människor och utveckling och där har jag en del att tillföra, och ser med glädje fram emot att lära mig Hyper Islands perspektiv på lärande och morgondagens kompetens, säger Sofia Wingren, tillträdande VD för Hyper Island.

Under sina många år utomlands har Sofia arbetat i multikulturella, ofta geografiskt utspridda team och lett verksamheter genom lönsam tillväxt i många länder. Med fokus på språk och utbildning – ofta i kombination – i sälj- och marknadsroller mot både yrkesverksamma och ungdomar, tar hon med sig goda insikter om utmaningar och möjligheter på olika marknader.

Sofia tillträder VD-tjänsten i september 2016. Fram tills dess leder Charlotte Sundåker verksamheten som tillförordnad VD.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Alexandra Jerselius, Global PR & Kommunikationsansvarig, Hyper Island, 0704-102104, alexandra.jerselius@hyperisland.com

Fredrik Månsson, ordförande och delägare, Hyper Island, 0708-725110, fredrik.mansson@emric.com

 

Om Hyper Island

Hyper Island är en global utbildningsverksamhet med innovation och transformation i fokus, hängiven att hjälpa individer och företag att förändras med digitaliseringen och se möjligheterna den medför. Företaget grundades i Sverige 1996 och har ca 100 anställda i USA, Singapore, Storbritannien, Brasilien och Sverige. Hyper Island har mer än 20 000 alumni i mer än 40 länder från sina yrkeshögskoleutbildningar och företagskurser. www.hyperisland.com