ConceptNyheter

Magdalena Forsberg ny ledamot i Concept Motion AB:s styrelse

By 9 januari, 2014 No Comments

Concept Motion AB, Sveriges ledande helhetsleverantör av träningsutrustning, har utsett Magdalena Forsberg till ny ledamot i styrelsen. Magdalena Forsberg är en av Sveriges mest framstående idrottare med betydande meriter, bland annat VM och OS medaljer samt fyra Jerringpris. Efter skidkarriären har Magdalena Forsberg verkat som skattekonsult på KPMG, arbetat för den tyska tv‐kanalen ARD samt för SVT Sport som skidskytteexpert. Magdalena har en Managament Diploma for Athletes (MDA) vid Cruyff Institute for Sport Studies och IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

‐ I samband med Novax investering i Concept har vi utarbetat en tydlig tillväxtplan och förstärkt styrelsen. I linje med den planen har vi rekryterat Magdalena som med sina tidigare erfarenheter, både från näringslivet och inom skidskytte, besitter betydande kunskaper inom området hälsa och träning och vi ser fram emot att få ta del av Magdalenas värdefulla bidrag i styrelsen, säger Bo Ekros, VD och huvudägare i Concept.

‐ Concept är ett intressant och spännande tillväxtbolag som har en viktig roll att fylla i samhället vad gäller att förespråka och bidra till förbättrad hälsa och träning. Bolaget har en stark position på en växande marknad med goda förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt. Jag är glad över att kunna bidra till bolagets vidare utveckling samt att få komma in i nätverket kring Novax, säger Magdalena Forsberg.

För ytterligare information kontakta:

Bo Ekros, VD Concept: tel 070 953 3670, bo.ekros@concept.se

Magdalena Forsberg: tel 070 677 1007, magdalena@hellosweden.se

Om Concept
Concept, grundat 1993 av före detta landslagsroddaren Bo Ekros, vill vara en strategisk partner till sina kunder och erbjuder dem helhetslösningar som inkluderar en bred produktportfölj med starka varumärken inom träningsredskap, utbildning, service och support, finansiering samt design av träningsanläggningar. Kunderna består av gym och gymkedjor, bad‐ och spaanläggningar, offentligsektor, hotell, bostadsrättsföreningar, rehabmarknaden samt privatpersoner. Utöver Concepts egna produkter och varumärken sammarbetar bolaget med ett stort antal ledande internationella varumärken. Huvudkontoret ligger i Jönköping, men kontor finns även i Stockholm, Göteborg, Skellefteå och Oslo. Bolaget omsätter ca 115 mkr och har 45 anställda och ägs i huvudsak av Bo Ekros (majoritetsägare) och Novax (betydande minoritetsägare). För mer information vänligen besök våra hemsidor: www.concept.se www.motion.se samt www.ctr.se

Om Novax
Novax, som ingår i familjebolaget Axel Johnsons AB, är en aktiv och långsiktig investerare som utvecklar bolag med hög tillväxtpotential inom konsumentnära handel och tjänster. Utöver Concept har Novax ägarintressen i följande bolag; Filippa K, RCO, DesignTorget, EMG, Medius, Hyper Island och Json Handels. För mer information vänligen besök vår hemsida www.novax.se