Nyheter

Medius säljer affärssystemverksamheten Medius Dynamics

By 10 februari, 2015 No Comments

För att tydligare fokusera på vårt mål att bli den ledande aktören inom cloud-baserad elektronisk fakturahantering säljer Medius sin konsultverksamhet inom Microsoft Dynamics affärssystem, Medius Dynamics AB, till den danska IT-koncernen EG.

”Både elektronisk fakturahantering och affärssystem är en del av vårt ursprung men under åren har områdena allt tydligare blivit två parallella spår i verksamheten. För att renodla vår verksamhet och samtidigt vidareutveckla båda verksamheterna på bästa sätt väljer vi att sälja affärsystemkonsultverksamheten. Vi är övertygade om att EG ytterligare kan accelerera den starka utveckling som Medius Dynamics haft. Samtidigt kan Medius nu fullt ut fokusera på att bli världens ledande cloud-leverantör inom elektronisk fakturahantering. En omsättningstillväxt på 30 % och en cloud-verksamhet som växer betydligt snabbare än så är tydliga exempel på att vi kommit en bra bit på väg mot målet”, säger Mikael Lindblom, koncernchef på Medius.

Medius Dynamics AB är Microsoft ERP Gold partner och har dryga 40 anställda på tre orter i Sverige, Stockholm, Linköping och Eskilstuna.

”Vi har haft en fantastisk utveckling inom Medius-koncernen och är redan en av de ledande affärssystemkonsulterna i Sverige men denna strukturaffär ger oss ytterligare verktyg för att uppnå våra långsiktiga mål. Marknaden för affärssystemkonsulter har förändrats och både kunder och lösningar kräver större aktörer med spetskunskap. Så även om vi haft en både stark utveckling och bra miljö i Medius-koncernen är jag övertygad om att den nya miljön med 1.600 personer och en stark lösningsportfölj, där affärssystem är det centrala, är helt rätt för vår framtida utveckling. Samtidigt kommer vi tillföra ett tydligt värde för EG genom vår spetskompetens inom speciellt detaljhandel och vår storlek i Stockholm”, säger Martin Kåver, VD på Medius Dynamics.

”Medius Dynamics är ett team väldigt duktiga konsulter och ett fantastiskt komplement till vår nuvarande verksamhet. De stärker oss framförallt inom Retail men även inom Manufacturing. Kunderna kommer att se fler konsulter och en större närvaro på den svenska Dynamics AX-marknaden, framförallt i Stockholmsområdet”, säger Leif Vestergaard, koncernchef på EG.

Affären genomförs genom att EG köper dotterbolaget Medius Dynamics AB av Medius AB. Medius Dynamics blir en del av EG Sverige.

Kontaktpersoner
Mikael Lindblom, CEO Medius Group, +46 (0)733 50 74 59, mikael.lindblom@medius-group.com
Fredrik André, Global Marketing Director Medius Group, +46 (0)709 23 93 81, fredrik.andre@medius-group.com
Leif Vestergaard, Adm. direktør, EG, +45 2085 9411 (marketingdirektør Kirsten Højland), leif.vestergaard@eg.dk
www.medius-group.com

Om Medius
Medius är ett cloud- och mjukvaruföretag som levererar lösningarna MediusFlow och Ascendo som effektiviserar och förenklar hela hanteringen av leverantörsfakturor. Företaget har 1300 kunder, 250 anställda och kontor i Sverige (HK), Norge, Danmark, Polen, Holland, USA, Malaysia och Australien. www.medius.se

Om EG
EG är ett av Skandinaviens största it-företag med fler än 1.600 medarbetare som finns på kontor i Danmark, Sverige och Norge. Mer information – lista över förvärvade verksamheter, nyckeltal, ledning, mm – finns på www.eg.se