Om novax

Novax förstärker organisationen

By 1 oktober, 2014 No Comments

Pressmeddelande 2014-10-01

Novax förstärker organisationen med två nya investeringsansvariga med fokus på nya affärer.

Johanna Tesdorpf kommer närmast från Vinovo där hon under de senaste fyra åren varit CFO. Dessförinnan var Johanna under drygt 10 år verksam i ett antal olika roller på Atlas Copco, bland annat som projektledare inom M&A och ansvarig för att bygga upp och utveckla bolagets förvärvsprocess.

Johan Örengård kommer närmast från Ica Gruppen (fd Hakon Invest) där han under de senaste åtta åren varit verksam som investeringsansvarig. Dessförinnan var Johan under många år aktiv som projektledare inom Corporate Finance på Öhman Fondkommission.

– Det är mycket glädjande att vi har lyckats locka både Johanna och Johan till Novax. Deras gedigna erfarenheter av transaktioner och ägarstyrning, driv och engagemang kommer att vara en stor tillgång för Novax framöver. Förstärkningen av organisationen gör vi för att kunna öka takten och göra fler investeringar i entreprenöriella tillväxtbolag, säger Eric Persson, VD på Novax.

Johanna Tesdorpf tillträder sin nya roll på Novax den 1 oktober 2014 och Johan Örengård tillträder den 3 november 2014.

För ytterligare information kontakta:
Eric Persson, vd Novax, 08-700 6661

Om Novax
Novax, som ingår i familjebolaget Axel Johnsons AB, är en aktiv och långsiktig ägarpartner som investerar i entreprenöriella tillväxtbolag. Novax har ägarintressen bland annat i följande bolag; Filippa K, RCO, DesignTorget, EMG, Medius, Concept, Json och Hyper Island.