Datema

Novax investerar i Datema med mål att bli världsledande inom självscanning

By 23 november, 2017 No Comments

Novax har gått in som delägare i det Svenska mjukvarubolaget Datema. Bolaget ägs nu gemensamt av Datemas VD, Erik Larsen, anställda i bolaget och Novax.

Datema är en framgångsrik leverantör av självskannings- och mobilitetslösningar inom retail, transport och logistik. Novax ska bidra till verksamhetens fortsatta utveckling och internationalisering, framförallt inom detalj- och dagligvaruhandeln, där Datema erbjuder sin självskanningslösning EasyShop till en global marknad.

– Med Novax får vi en kapitalstark partner med bred och djup kunskap inom såväl detalj- och dagligvaruhandel som mjukvarubolag. Deras fokus på kundvärde och vana av att arbeta med entreprenörsdrivna bolag passar oss bra. Tillsammans kommer vi på ett ännu bättre sätt kunna utveckla våra produkter och tjänster för framtiden. Ambitionen är att alltid ge våra kunder den bästa tänkbara interaktiva shoppingupplevelsen. Vi på Datema är mycket stolta att få in Novax som delägare och ser fram emot samarbetet säger Erik Larsen, VD för Datema.

– Datema är ett spännande bolag som med sina innovativa lösningar driver den digitala transformationen av handeln och förbättrar kundupplevelsen i butik. De har genom kombinationen av ny teknik och närmare 20 års erfarenhet i branschen utvecklat en världsledande produkt med tydligt kundvärde. Vi är glada över att bli delägare och ser fram emot den fortsatta tillväxtresan tillsammans, säger Eric Persson, VD för Novax.

Om Datema
Datema utvecklar självskanningslösningar inom detalj- och dagligvaruhandel. Bolaget utvecklar även avancerade system inom Mobilitet där kunderna efterfrågar programvaror och teknik som kan hantera all krävande logistik och då särskilt inom detaljhandel, post och logistik, något som genom åren format bolagets spetskompetens inom området. Datema levererar också tjänster inom affärs- och verksamhetssystem. Bolaget omsätter idag ca 100 mkr och har sitt huvudkontor i Solna.
www.datema.se

Om Novax
Novax är en aktiv och långsiktig investerare som i partnerskap med entreprenörer utvecklar lönsamma bolag med god tillväxtpotential. Utöver Datema har Novax ägarintressen i bland annat följande bolag; Academic Work, ApoEx, ApoHem, Concept, DesignTorget, EMG, Filippa K, Hyper Island, Lagerhaus och RCO.
www.novax.se