Filippa K

Ny VD & ordförande i Filippa K

By 11 januari, 2017 No Comments
Kristofer Tonström blir ny VD och Simon Griffiths blir ny ordförande i Filippa K under första kvartalet 2017

Styrelsen i Filippa K har utsett Kristofer Tonström till ny VD med tillträde senast den 13 februari 2017. Kristofer Tonström tar över efter Anna Lönnerstedt som varit tillförordnad VD sedan den 1 september 2016. Anna Lönnerstedt fortsätter i en ny roll som Range & Supply Director i samband med att Kristofer tillträder.

Kristofer Tonström har många års erfarenhet av att leda internationella varumärkesdrivna organisationer med fokus på innovation, marknadsföring och försäljning. Kristofer Tonström kommer närmast från en position som VD på Omega Pharma Nordic AB där han under de senaste fyra åren varit med och byggt ett av Nordens största och snabbast växande hälso- och hudvårdsföretag med ett flertal varumärken däribland ACO. Kristofer Tonström var i över tio år verksam i olika roller på Procter & Gamble, senast som marknadsdirektör för Procter & Gamble Norden.

”Filippa K är ett av Nordens starkaste och mest spännande modevarumärken. Jag ser fram emot att få bli en del av Filippa K-teamet och bygga ett ännu större och starkare bolag”, säger Kristofer Tonström.

Simon Griffiths utses till ny ordförande i Filippa K. Simon Griffiths har lång erfarenhet av att arbeta internationellt med strategi- och företagsutveckling på EQT och Bain & Company. Avgående styrelseordförande Eric Persson, ägarrepresentant och VD för huvudägaren Novax, kommer att fortsätta vara engagerad i Filippa K som styrelseledamot. Som tidigare meddelats kommer även Filippa Knutsson att tillträda som Creative Director från med 13 januari 2017.

”Med utnämningarna av Kristofer, Simon och Filippa har bolaget nu en kraftfull ledning med kompletterande kompetenser. Kristofers gedigna erfarenhet av varumärkesburna och snabbrörliga konsumentvaruverksamheter tillsammans med Filippas unika känsla för design och Filippa K som varumärke är precis rätt kombination. Till detta ska läggas Simons strategiska kunnande, internationella utblick och engagemang. Denna trio tillsammans med resten av ledningsgruppen och alla medarbetare borgar för framgångsrika år. Jag vill också passa på att tacka Anna Lönnerstedt för ett väl utfört jobb som tillförordnad VD och understryka att hon i sin nya roll som Range & Supply Director kommer att vara en nyckelperson på Filippa K”, säger Eric Persson, VD på Novax.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Simone B Porseryd, Head of PR Filippa K, 073-70 80 795 eller simone.porseryd@filippa-k.se