Om Novax

Novax investerar i och utvecklar tillväxtföretag med en bevisad affärsmodell och en resultatorienterad ledning. Vi strävar efter att vara det naturliga valet för tillväxtbolag, entreprenörer och företagare som har en tydlig och långsiktig vision när de söker en partner för att ta nästa steg i utvecklingen.

Kunskap & Engagemang

Novax är ett aktivt stöd och bollplank till företagsledare vid genomdrivande av strategiska och värdeskapande initiativ. Långsiktigt värdeskapande omfattar bland annat fokus på kund- och personalnöjdhet samt investeringar i produktutveckling, sälj och marknadsföring, samt geografisk expansion.

Nätverk

Novax har ett omfattande nätverk av personer med operationella erfarenheter från olika branscher, som ställer sin kompetens, engagemang och erfarenhet till förfogande samt fungerar som ett aktivt stöd till ledare i Novax-bolag.

LÅNGSIKTIGHET OCH VÄRDEGRUND

Novax är ett dotterbolag till familjeföretaget Axel Johnson AB. Vår hemvist gör det möjligt att tänka annorlunda. Som delägare har vi målet att långsiktigt skapa lönsamhet och värde i entreprenöriella företag med en tydlig tillväxtpotential. Novax delar den värdegrund som finns inom Axel Johnson Gruppen. Vi tror på att ge människor frihet, det är en förutsättning för att ha kraft att växa. Vi tänker långsiktigt, vilket kräver att vi ständigt prövar nya idéer. Genom styrelsearbetet är vi en engagerad och långsiktig ägare utan en på förhand bestämd exitstrategi.

Familjeföretaget Axel Johnson grundades 1873 och drivs nu av fjärde och femte generationen.

AXEL JOHNSON-KONCERNEN

Axel Johnson-koncernen består idag av Axel Johnson International, KICKS, Martin & Servera (70%), Novax, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood (ca 50 %) och Dustin (20 %). Axel Johnson AB ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj

Antal anställda i hel- och delägda bolag:
cirka 19 000
Omsättning i hel- och delägda bolag:
cirka 79 miljarder SEK

BESÖK AXEL JOHNSON

Axel Johnson – ett av Nordens största företag inom handel och tjänster

Axel Johnson bygger och utvecklar lönsamma verksamheter inom handel och tjänster på den europeiska marknaden, med tyngdpunkt i Norden. Tillsammans har våra verksamheter fler än 19 000 anställda och vi är handelspartner med tusentals företag över hela världen. Det gör Axel Johnson till ett av Nordens största företag inom handel och tjänster.

Axel Johnson har en stor mängd företag inom sina sex koncernbolag.

Axel Johnson International är ett teknikhandelsföretag med verksamhet i hela Europa. Genom ett stort antal bolag i marknadsledande positioner distribuerar koncernen industri- och konsumentprodukter till företagskunder.

Axfood erbjuder, med egna butikskedjor eller via franchisetagare, matvaror till stora delar av Sveriges befolkning. Åhléns och KICKS varuhus och butiker lockar dagligen omkring 300 000 besökare.

Martin & Servera möter konsumenten som grossist till restauranger, personalmatsalar, sjukhus och skolor.

Novax investerar i tillväxtföretag som söker en partner för att uppnå tillväxt. Academic Work, ApoEx och Filippa K är några av de nuvarande investeringarna.

Axel Johnson äger även 20 % av det börsnoterade bolaget Dustin.

Med handel som utgångspunkt har koncernen bytt form och skepnad genom åren. Däremot har viljan och drivkraften att förändras i kombination med att långsiktigt utveckla lönsamma affärer varit intakt. Det är en företagstradition Axel Johnson bygger vidare på.

Våra investeringar