ERIC PERSSON

VD och Senior Investment Manager

 08-700 66 61

Eric är VD och Senior Investment Manager på Novax.  Tidigare var Eric ansvarig för affärsutveckling och investeringar på Axel Johnson AB och medlem av affärsledningen. Dessförinnan var Eric verksam som finansiell rådgivare på KPMG Corporate Finance. Eric är civilekonom från Uppsala Universitet. Eric representerar Novax som styrelseordförande i RCO samt som styrelseledamot i Academic WorkFilippa K och Concept.

VERONICA OLSÉN

CFO

08-700 66 65

Veronica anställdes på Novax 2007 och är sedan 2012 CFO. Under 2011 arbetade Veronica som Manager of Business Development för Axel Johnson Inc. i New York.  Veronica har tidigare arbetat på  ABG Sundal Collier som analytiker inom aktieanalys med ansvar för bolag inom konsument- och detaljhandelsindustrin. Veronica är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

JONAS HEDMAN

Senior Investment Manager

08-700 66 66

Jonas är sedan september 2016 Senior Investment Manager på Novax. Tidigare var Jonas delägare på Catella Consumer, en finansiell rådgivare specialiserad på ägarförändringsprocesser. Dessförinnan jobbade Jonas på Handelsbankens och KPMG:s Corporate Finance avdelningar. Jonas är civilekonom från Stockholms Universitet. Jonas representerar Novax som styrelseledamot i RCO.

JOHAN ÖRENGÅRD

Senior Investment Manager

08-700 66 68

Johan Örengård anställdes 2014 som Senior Investment Manager på Novax. Johan arbetade tidigare som investeringsansvarig på ICA Gruppen och Hakon Invest under nio år och före det var han projektledare inom Corporate Finance på E. Öhman J:or Fondkommission. Johan har en examen från Handelshögskolan i Stockholm och representerar Novax som styrelseordförande i Lagerhaus och Designtorget samt styrelseledamot i ApoEx.

SOPHIE HAGSTRÖMER

Senior Investment Manager

070-189 62 11

Sophie är sedan 2017 Senior Investment Manager på Novax och arbetar främst med nya investeringar men också med att utveckla nuvarande Novax-bolag. Tidigare var Sophie delägare på Scope, ett riskkapitalbolag som investerar i Nordiska tillväxtbolag. Dessförinnan arbetade Sophie inom Corporate Finance på ABN AMRO och som finanskonsult på Capacent. Sophie är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola och har även studerat på University of California at San Diego. Sophie representerar Novax som styrelseledamot i Designtorget.

JOSEF BEXELL

Investment Manager

08-700 66 67

Josef är Investment Manager på Novax sedan 2014. Tidigare arbetade Josef som Investment Manager på Axcel, och dessförinnan med Corporate Finance på UBS i London. Josef har examen från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat vid California State University. Josef representerar Novax som styrelseledamot i Concept samt som styrelsesuppleant i Hyper Island.

ERICA SANDELIN EKELUND

Investment Manager

 073-949 77 53

Erica är Investment Manager på Novax sedan 2015 och arbetar främst med nya investeringar men också med att utveckla nuvarande Novax-bolag. Har tidigare arbetat inom affärsutveckling på STARZ Play Arabia och har erfarenhet från både venture capital och private equity. Erica har en kandidatexamen i ekonomi och företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat på Bocconi University. Erica representerar Novax som styrelseledamot i EMG och Lagerhaus samt som styrelsesuppleant i Filippa K.

REBECCA SJÖDIN

Associate

076-544 10 13

Rebecca är Associate på Novax sedan 2017. Tidigare arbetade Rebecca med Corporate Finance på Carnegie Investment Bank. Rebecca har en kandidatexamen från Handelshögskolan i Stockholm.