RCO

RCO lanserar kostnadseffektiv offline-lösning

By 3 februari, 2015 No Comments

Nu är det försäljningsstart för RCO Securitys nya läsarserie NoKey offline. De nya läsarna är fullt integrerade i RCO:s system R-CARD 5000 och har den stora fördelen att de inte kräver någon kabeldragning överhuvudtaget – med andra ord blir installationen både enkel och ekonomisk.

-Eftersom man slipper dra kablar innebär NoKey offline en väldigt kostnadseffektiv och smidig möjlighet att inkludera alla dörrar i sitt passersystem. I ett offline-system är det korten eller taggarna som överför behörigheter till offline-läsarna. Från offline-läsarna överförs på samma sätt händelseloggar och batteristatus tillbaka till systemet när användaren passerar en online-läsare, säger Lars Mattsson, vd för RCO Security.

Installationen av NoKey offline sker utan någon åverkan på dörren, istället sker montering med de behör man har för vanlig cylinderfastsättning och handtagets fastsättning. Dessutom finns all inkoppling och mekanik på insidan av dörren vilket försvårar manipulation och sabotage väsentligt. Det innebär en högre säkerhet jämfört med produkter där allt finns på utsidan.

NoKey offline uppfyller nordisk låsstandard och är speciellt utvecklad för marknaden i Norden med tanke på kvalitet och funktion. För att slippa kabeldragning drivs läsarna av vanliga AA-batterier. Enheterna varnar i god tid innan de förbrukat batterierna och ett batteribyte kan användaren dessutom göra väldigt enkelt på egen hand.

– Med hundra öppningar om dagen kan man enkelt räkna med en batteritid på tre år. Men vill man slippa batteribyten helt och hållet har de nya läsarna också möjlighet till extern strömförsörjning, säger Henrik Paulsson, RCO:s marknadschef.

De nya läsarna finns i utföranden med eller utan tangentbord, cylinder och vred. Användaren kan själv välja om bara kort eller tag ska användas eller om dessa måste kombineras med en personlig kod. All programmering sköts från mjukvaran R-CARD M5 och RCO:s vanliga online-läsare (Mifare) fungerar som initieringsläsare för NoKey offline, alltså behövs inga separata läsare för detta ändamål.


För mer information kontakta:
Henrik Paulsson, marknadschef, RCO Security
Telefon: 08-546 560 38
Mobil: 073-633 40 36
E-post: henrik.paulsson@rco.se


Om RCO Security AB

RCO Security AB utvecklar, tillverkar och marknadsför sedan 1976 produkter och lösningar inom elektronisk nyckelfri låsning för hem och företag, och har etablerat sig som en ledande leverantör i Sverige. Bolaget har de senaste åren uppvisat en god tillväxt och lönsamhet. RCO omsätter över 140 miljoner kronor och har cirka 60 anställda. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm med lokalkontor i Malmö, Göteborg och Norrköping. År 2014 etablerade man även verksamhet på den norska marknaden genom bolaget RCO Security AS. RCO ägs till 60 procent av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson (www.novax.se). Försäljning, installation och service av produkterna sker via ett brett nät av återförsäljare (lås-, larm-, tele- och elinstallatörer). RCO är ett stabilt företag och har tilldelats AAA-rating i snart 20 år i rad. Företaget är dessutom miljödiplomerat enligt agenda 21 av Järfälla kommun.

www.rco.se