Novax investerar i STC och ökar tillväxttakten i bolaget

sep 5, 2018

Novax har i september 2018 gått in som delägare i den snabbväxande svenska friskvårdskedjan STC. Novax Gym Holding har förvärvat 55% av aktierna i bolaget som efter transaktionen ägs gemensamt med VD och medgrundare Katarina Andersson.

STC är en av Sveriges ledande gymkedjor och erbjuder träning för människor i alla åldrar. Kedjan har idag över 50 anläggningar och växer kraftigt på befintliga och nya orter. Novax skall bidra till verksamhetens fortsatta expansion och vara ett stöd till entreprenörerna i såväl etablering och förvärv som utveckling av organisationen och kunderbjudandet. STC har redan påannonserat flera nyetableringar, bland annat i Västra Götalandsregionen, Karlstad och Skåne, och sökandet pågår löpande efter nya lokaler och möjliga förvärv.

– Med Novax får vi en kapitalstark partner med bred kunskap inom såväl hälsa och träning som konsumentnära verksamheter. Deras fokus på kundvärde och vana av att arbeta med snabbväxande entreprenörsdrivna bolag passar oss bra. Tillsammans kommer vi kunna utveckla vårt erbjudande och stärka upp organisationen i takt med etableringen av nya klubbar. Ambitionen är att fortsätta expandera och samtidigt bygga vidare på vårt kvalitativa erbjudande och vår engagerade personal. Vi på STC är mycket stolta över att få in Novax som delägare, säger Katarina Andersson, VD för STC.

– STC har en unik position som den lokala friskvårdskedjan med högkvalitativa anläggningar, trevlig personal och prisvärd träning för hela familjen. Bolagets kultur och värdegrund är stark och vi ser ett otroligt engagemang hos grundarna och personalen. Vi är glada över att bli delägare i STC och ser fram emot den fortsatta tillväxtresan tillsammans, säger Eric Persson, VD för Novax.

För ytterligare information kontakta:
Katarina Andersson, VD STC, katarina.andersson@stc.se
Josef Bexell, Investeringsansvarig Novax, josef.bexell@novax.se

Om STC
STC är ett av Sveriges ledande friskvårdsföretag med över 50 träningsanläggningar. Vi erbjuder träning för alla människor i alla åldrar genom våra kompletta träningsanläggningar för hela familjen samt mindre expressklubbar med tonvikt på styrka och kondition. Värdeorden som präglar våra klubbar är gemenskap, glädje, passion, personlighet och proffsighet. Bolaget grundades 1997, sysselsätter cirka 900 personer och har sitt säte i Kungälv. Se www.stc.se för ytterligare information. Om Novax Novax är en aktiv och långsiktig investerare som i partnerskap med entreprenörer utvecklar lönsamma bolag med god tillväxtpotential. Utöver STC har Novax ägarintressen i bland annat följande bolag; Academic Work, ApoEx, ApoHem, Concept, Datema, DesignTorget, EMG, Filippa K, Hyper Island, Lagerhaus, RCO och Revide. Se www.novax.se för ytterligare information.

Fler nyheter