Eric Persson lämnar rollen som VD för Novax

nov 19, 2018

Eric Persson har meddelat styrelsen att han vill lämna rollen som VD för Novax. Eric har varit VD för Novax sedan maj 2014. Dessförinnan var han investeringsansvarig på Novax, och innan dess ansvarig för affärsutveckling på Axel Johnson.

Totalt har Eric varit i Axel Johnson-koncernen i knappt 13 år. ”Eric har varit med att forma inte bara Novax till vad det är idag, utan i och med det också Axel Johnson. Hans passion, fokus på prestation, goda affärsmannaskap och inkluderande ledarskap har varit avgörande i framgångsresan. Vi kan inte nog tacka Eric för allt han gjort för Axel Johnson-koncernen, säger Jacob Wall, ordförande i Novax och ansvarig för affärsutveckling på Axel Johnson AB.”

”Det har varit ett svårt beslut att fatta men jag känner att det är rätt tid för mig att lämna. Under de senaste åren har vi byggt upp ett starkt team på Novax, gjort många spännande affärer, byggt och utvecklat bolagen som sammantaget resulterat i att marknadsvärdet i Novax mer än dubblerats. Jag är väldigt stolt och tacksam över teamets och bolagens presentationer. Nu går Novax in i nästa fas och då känner jag att det är tid för mig att lämna över stafettpinnen, säger Eric Persson.”

Eric lämnar den 15 januari 2019 och arbetet med att hitta en ersättare har inletts.

För ytterligare information var vänlig kontakta: Jacob Wall, styrelseordförande i Novax; email: jacob.wall@axeljohnson.se Eric Persson, VD i Novax; email: eric.persson@novax.se

Fler nyheter