STC förvärvar Cardio Club i Jönköping

sep 21, 2019

Sveriges mest expansiva träningskedja, STC, går nu in i Jönköping och tar en tydlig position i staden genom förvärvet av Cardio Club.
– Jönköping som tillhör landets tio största städer är en viktig pusselbit i vår expansion. Därför bygger vi där en helt ny superarena i Kunskapsfabriken som blir något alldeles extra för dem som älskar träning. Övertagandet av Cardio Club blir ett bra komplement vilket ger oss större närvaro, samtidigt som Cardio Clubs medlemmar får fler anläggningar och ett bredare gruppträningsutbud framöver, säger Antoni Kutics, etableringsansvarig.

I dagarna blev det klart att STC förvärvar Cardio Club i Jönköping. Det är tre välskötta och centralt placerade klubbar med stor utvecklingspotential. Samtidigt pågår byggnationen av en ny träningsanläggning på Slottsgatan 40, Kunskapsfabriken i Jönköping, som har premiär 31 januari 2020. Etableringarna ligger i linje med kedjans expansionsplan där målet är att ta en stark position i staden och STC siktar mot att bli en rikstäckande kedja.
– Jönköping är en väldigt aktiv stad och vår vision är att alla här skall ha nära till ett bra gym. Genom att ta över Cardio Clubs anläggningar och personal får vi en flygande start som kommer gynna alla, säger Katarina Andersson, VD.

I en allt mer stillasittande vardag blir regelbunden träning och rörelse avgörande för att förbättra folkhälsan. STC vill ta en ledande position för att inspirera fler att röra sig mer.
– Det är en utmaning som vi har valt att anta. Vi gör vårt bästa för att erbjuda en kvalitativ och prisvärd träningsupplevelse i trivsamma lokaler med toppmodern utrustning. Dessutom fokuserar vi mycket på de mjuka värdena och alla våra klubbar ska präglas av glädje, passion och gemenskap, säger Katarina Andersson.

STC grundades 1997 och har ett starkt fäste i södra Sverige. Träningsutbudet vänder sig till människor i alla åldrar, allt från gruppträning till styrka och kondition, och på senare år har även ett stort fokus lagts på funktionell träning. Kedjan jobbar uteslutande med världsledande leverantörer som till exempel Cybex och Les Mills.

Bolaget ägs och drivs av grundarna tillsammans med Novax som ingår i Axel Johnson-gruppen.

För ytterligare information kontakta:
Katarina Andersson, VD, katarina.andersson@stc.se 

Fakta STC

STC är ett av Sveriges ledande friskvårdsföretag med 87 träningsanläggningar från Ystad i söder till Åre i norr. Vi erbjuder träning för alla människor i alla åldrar genom våra kompletta träningsanläggningar för hela familjen samt mindre basklubbar med tonvikt på styrka och kondition. Värdeorden som präglar våra klubbar är glädje, passion, personlighet, proffsighet och gemenskap. Bolaget grundades 1997, sysselsätter cirka 1000 personer och har sitt säte i Kungälv. Se www.stc.se för ytterligare information.

Fler nyheter