STC förvärvar Onyx

sep 2, 2020

I dagarna blev det klart att träningskedjan STC förvärvar Onyx i Borås. Förvärvet ligger i linje med kedjans expansionsplan med målet att bli en rikstäckande kedja.

Med den nyöppnade klubben på Allégatan och övertaget av Onyx tre anläggningar tar kedjan en stark position i staden. STC har sedan tidigare klubbar i Göteborg och Jönköping, vilket innebär att Borås blir ett naturligt steg och en viktig mittpunkt för att kunna öka tillgängligheten i Västra Götalandsregionen.

– Borås är en välmående stad och vi har fått många önskemål att etablera oss här. Vår ambition är att kunna erbjuda alla som besöker oss någon form av träning som passar dem, och vi hoppas kunna komma med ny träningsenergi och nya träningsformer till staden, säger VD Katarina Andersson.

För förutom basutbudet innehållande styrke-, konditions- och gruppträning, kommer här även att erbjudas virtuell träning som möjliggör gruppträning dygnet runt på stora LED-skärmar.
Boråsarna får även möjligheten att prova STCs nya koncept HIIT – ett effektivt träningspass som ger en endorfinkick utöver det vanliga. Här kombineras styrka, kondition och uthållighet i övningar som kan skalas efter deltagarnas nivå med hjälp av en peppande coach.                                     

– Vi har byggt 100 klubbar i Sverige och responsen från medlemmarna gör att vi hela tiden kan utveckla vårt koncept. Utbud, interiör och färgval är noga utvalt, men det viktigaste är alltid att fylla klubbarna med glädje, passion och gemenskap. Det arbetet gör vi tillsammans, säger etableringsansvarig Antoni Kutics.

Fakta om STC

STC är ett av Sveriges ledande friskvårdsföretag med 100 träningsanläggningar från Ystad i söder till Åre i norr. Vi erbjuder träning för alla människor i alla åldrar genom våra kompletta träningsanläggningar för hela familjen samt mindre basklubbar med tonvikt på styrka och kondition. Värdeorden som präglar våra klubbar är glädje, passion, personlighet, proffsighet och gemenskap. Bolaget ägs och drivs av grundarna tillsammans med Novax som ingår i Axel Johnson-gruppen.

Fler nyheter
Voyado lanserar retail index 2020

Voyado lanserar retail index 2020

Nu släpper Voyado sitt årliga retail-index baserat på data från 5 miljoner aktiva konsumenter under de senaste tolv månaderna. Riktigt intressant...