RCO expanderar inom digitala låssystem

aug 16, 2022

RCO utökar sin verksamhet inom området digitala låssystem genom att förvärva företaget Swedlock AB. Bolagen kompletterar varandra mycket väl inom kundsegmentet offentlig verksamhet och kan tillsammans skapa ett unikt och enhetligt kunderbjudande. Swedlock har snabbt tagit en ledande position inom låssystem för framför allt kommuner och andra samhällsviktiga verksamheter. Företaget har en gedigen kompetens inom utveckling och produktion av elektromekaniska låscylindrar och säkra molnbaserade låssystemtjänster.

Med digital nyckelhantering fungerar en enda nyckel till många lås. Det krävs ingen elinstallation eller nätuppkoppling, inga batterier behövs i låsen och kunderna slipper omständlig administration av analoga nycklar. Med hjälp av digitala så kallade DUO-lås kan offentlig service enkelt öppna alla dörrar som behövs för att utföra dess verksamhet, som exempelvis hemtjänst och soptömning. Swedlocks innovativa digitala låsteknik är även en integrerad del i tjänsten Smart Passage från SOS Alarm. Genom digital behörighet och inpassage till fastigheter effektiviseras räddningstjänstens arbete och därmed kan livsviktig tid sparas vid insatser.

Fredrik Sidhagen och Johan Hörberg

”För RCO är förvärvet strategiskt, långsiktigt och mycket logiskt. Ett av RCOs huvudsegment är offentlig verksamhet, vilket innefattar kommuner, regioner och myndigheter. Swedlocks elektroniska låssystem, som både är unikt och har internationell potential, tillsammans med RCOs lösningar inom passersystem och larm skapar en enhetlig lösning och en bättre användarupplevelse för våra kunder”, säger Fredrik Sidhagen, VD på RCO.

“Inom många verksamheter i samhället har man utmaningar med effektivitet, tillgänglighet och säkerhet som beror på gammalmodig nyckelhantering. Med digitala låssystem kan man komma till rätta med dessa problem. Swedlock har levererat unika låslösningar till skandinaviska samhällsviktiga kunder i över 15 år. Vår ambition att vara den bästa leverantören inom vår nisch späds på ytterligare genom förvärvet och vi ser fram mot att kunna fortsätta växa vår befintliga verksamhet och även bredda oss mot nya områden och marknader. Vi är mycket entusiastiska över att få fortsätta vår resa tillsammans med RCO. Genom detta blir vi ännu starkare.” säger Johan Hörberg, VD på Swedlock.

RCO-gruppen befinner sig på en spännande förändringsresa och förvärvet av Swedlock passar väl in i RCOs tillväxtstrategi och portfölj av framtidens lösningar för tillgängliga, trygga och digitala fastigheter.

För mer information kontakta:

Fredrik Sidhagen, VD, RCO Security Group AB

Telefon: 073-633 40 40
E-post: fredrik.sidhagen@rco.se

Johan Hörberg, VD, Swedlock AB

Telefon: 0706-206653
E-post: jh@swedlock.se                                                                       

Om RCO Security Group

RCO utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer-, lås- och säkerhetssystem. Vårt erbjudande karaktäriseras av god kvalitet, hög tillgänglighet och innovation. Genom närhet till våra kunder skapar vi en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett smart lås eller kodlås vid en enda dörr, eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet. RCO Group verkar under varumärkena RCO, Dinbox och Nimly och finns representerade i Sverige, Norge, Danmark och Finland. www.rco.se

Om Swedlock

Swedlocks digitala låssystem är utvecklat för användning inom all typ av kommunal verksamhet, annan viktig samhällsservice och samhällskritisk infrastruktur. Systemen är anpassade för bruk i nordiskt klimat och med högt ställda säkerhetskrav. Swedlocks unika kombination av avancerade digitala system i kombination med ett brett utbud av elektromekaniska låslösningar, exempelvis DUO-lås gör det möjligt för våra kunder att digitalisera sin nyckelhantering oberoende av befintliga låssystem och därmed öka sin effektivitet, säkerhet och förmåga. Tillverkning och utveckling av Swedlocks produkter sker i Sverige vid huvudkontoret i Halmstad.

Fler nyheter
AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

Axel Johnsons solenergi-bolag AxSol blir från och med juni en del av Axel Johnsons investeringsarm Novax. Därmed skapas ett nytt fokusområde för...