Novax mot miljardomsättning inom säkerhet- rekryterar branschveteran för att växla upp tempo

jan 26, 2023

Investeringsbolaget Novax, som ingår i Axel Johnson, har rekryterat ASSA ABLOY-veteranen Samuel Asarnoj för att accelerera satsningen inom säkerhet. Sektorn Teknisk Säkerhet som är en av Novax fyra fokussektorer har nyligen expanderat med flera förvärv och närmar sig en miljard i omsättning. Fokus ligger på digitalisering av access & säkerhet och på lösningar som skapar möjligheter för smarta, säkra och mer energieffektiva städer. Inom fem år skall Novax ha en internationell närvaro och en omsättning om flera miljarder.  

Novax verksamhet inom säkerhet har senaste åren expanderat genom ett antal förvärv där basen i passersystem via bolaget RCO, har kompletterats med lösningar för mobil access till kontor via Accessy och Unloc, digitala lås, boxlösningar och passersystem till privatbostäder via bolagen Din Box och Nimly samt elektromekaniska låslösningar till hemtjänst och kritisk infrastruktur via förvärvet av Swedlock. Branschen är fortfarande fragmenterad och Novax ser stora möjligheter att växa genom en kombination av organisk tillväxt och kompletterande förvärv av svenska och internationella bolag.

Samuel Asarnoj har mångårig erfarenhet från säkerhetsbranschen både i Sverige och internationellt, däribland som marknads- och affärsutvecklingschef i ASSA ABLOY-koncernen, samt strategi- och affärsutvecklingschef för HID Global i USA. Samuel har även varit entreprenör och startat ett flertal bolag.

Joakim Skarborg, VD på Novax

”Vi är glada över att ha hittat Samuel som har djup kunskap och lång erfarenhet från säkerhetsbranschen, delar vår syn på långsiktigt bolagsbyggande samt, liksom vi, brinner för innovation inom säkerhet,” säger Joakim Skarborg VD för Novax. ”Med finansiell backning av en stark och långsiktig ägare och ett fantastiskt team på plats är vi redo att accelerera satsningen inom Teknisk Säkerhet.”

Samuel Asarnoj, Sektoransvarig Teknisk Säkerhet

”Jag ser verkligen fram emot att driva Novax sektor Teknisk säkerhet,” säger Samuel. ”Det teknologiska paradigmskiftet från mekanisk till elektronisk access skapar möjligheter för smarta digitala lösningar som är positiva både för användare, fastighetsägare och klimatet. Det händer otroligt mycket spännande i gränslandet mellan Proptech och Access; målet är att inom en femårsperiod bygga en bolagsgrupp som omsätter flera miljarder genom en kombination av organisk och förvärvad tillväxt och utgöra ett meningsfullt ben inom Axel Johnson.”

Kontakt:

Joakim Skarborg, VD, Novax
joakim.skarborg@novax.se

Samuel Asarnoj, Sektoransvarig Teknisk Säkerhet, Novax
samuel.asarnoj@novax.se

Om Novax:
Novax är en långsiktig och aktiv partner för tillväxtbolag och ett ekosystem för människor och organisationer att växa inom. Genom att investera i, stötta och utveckla små och medelstora företag är vi med och bygger framgångsrika bolag och framtida ben för Axel Johnson samt är en positiv förändringsaktör i samhället. www.novax.se.

Fler nyheter
AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

Axel Johnsons solenergi-bolag AxSol blir från och med juni en del av Axel Johnsons investeringsarm Novax. Därmed skapas ett nytt fokusområde för...