Snabbväxande OneLab satsar stort på friskare arbetsplatser – tar in 40 miljoner från Novax

mar 29, 2023

Utmanaren inom företagshälsa, OneLab, tar in nytt kapital för att ytterligare öka takten med utvecklingen av sin plattform för preventiv företagshälsovård. Rundan leds av största ägaren Novax, Axel Johnsons investeringsbolag.

Efter ett år med starka resultat och en tillväxt på 127% siktar nu OneLab på att öka takten ytterligare genom att ta in 40 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att utveckla bolagets erbjudande inom preventiv hälsa.

David Strömbeck, VD Onelab

Vi är den nya företagshälsan för företag som vill satsa på sina medarbetare samtidigt som de vill få mer gjort och bli mer attraktiva. Vi vet att preventiv hälsa är nyckeln till friska och framgångsrika arbetsplatser och därför känns det oerhört roligt att få satsa på utvecklingen av vårt erbjudande och att erbjuda fler företag våra tjänster”, säger David Strömbeck, VD och medgrundare på OneLab.


Idag använder mer än 350 arbetsgivare med sammanlagt cirka 60 000 medarbetare i 16 länder OneLab för att få friskare medarbetare. Fokus på enkelhet, snabbhet och prevention har visat sig ge mycket positiva effekter på medarbetarnas psykiska hälsa och gör att OneLab framgångsrikt kunnat utmana den traditionella företagshälsovården. I en kohortstudie med 327 medarbetare som hade tillgång till OneLab, sågs en minskning med 63% av den psykiska ohälsan mätt som ångest och oro (GAD-7) över två år.


Arbetsgivare som använder OneLabs plattform för företagshälsovård låter sina medarbetare genomgå proaktiv screening, med fokus på både psykisk och fysisk hälsa. Den som ligger i riskzonen för ohälsa erbjuds därefter hälsorådgivning, samtalsstöd, egenvårdsprogram samt fortsatt navigering i vården. Samtidigt får ledning och HR-avdelningen digitala beslutsunderlag med aggregerad hälsodata och funktioner för chefsstöd för att utveckla arbetsplatsen.
Novax, som leder rundan, har inom området Hälsa & Friskvård ett mål att hjälpa företag som förebygger ohälsa och effektiviserar hälsovården. De investerade första gången i OneLab 2021.

Josef Bexell, sektoransvarig Hälsa & Friskvård


Vi på Novax ser ohälsan som ett stort samhällsproblem som måste adresseras från flera håll. Arbetsgivaren har en tydlig roll och vi vill ge dem rätt verktyg för att kunna hjälpa sina medarbetare. Vi är övertygade om att OneLab står för framtidens företagshälsovård, där preventiv och digital vård kommer ta en större plats. Det hjälper företag att både spara tid och pengar samtidigt som medarbetarnas hälsa sätts i fokus. Vi är glada och stolta att kunna vara med på OneLabs resa framåt”, säger Josef Bexell, sektoransvarig för Hälsa & Friskvård hos Novax


OneLab grundades 2014 och är idag ett av de ledande företagen inom preventiv företagshälsovård. OneLab erbjuder en modern hälsoplattform som hjälper företag att kartlägga och förbättra
medarbetarnas hälsa samt identifiera och åtgärda eventuella arbetsmiljörisker. I Sverige har företaget säte i Stockholm men verkar även i flera andra europeiska städer. www.onelab.se


Novax är Axel Johnsons investeringsbolag och är en långsiktigt och aktiv partner för tillväxtbolag. Genom att investera i, stötta och utveckla små och medelstora företag bygger de framgångsrika bolag och framtida ben för Axel Johnson. Novax arbetar med tre huvudsakliga fokussektorer: Hälsa & Friskvård, Teknisk säkerhet samt Framtidens mat. Novax investeringar inkluderar bland annat ApoEx, Apohem, Aqua Dental, Bruce, Datema, Filippa K, Matsmart, Muntra, Personalkollen, Prolupin, RCO, STC och Voyado. www.novax.se

Fler nyheter
AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

Axel Johnsons solenergi-bolag AxSol blir från och med juni en del av Axel Johnsons investeringsarm Novax. Därmed skapas ett nytt fokusområde för...