Juan Vargues och Thomas Ekman har utsetts till nya styrelseledamöter i Novax AB

maj 4, 2023

Juan Vargues, koncernchef Dometic Group och Thomas Ekman, tillträdande VD Axel Johnson blir nya styrelseledamöter i Novax AB.

Juan Vargues är för närvarande verkställande direktör och koncernchef för Dometic Group. Han har tidigare varit vice verkställande direktör för ASSA ABLOY Group och verkställande direktör för ASSA ABLOY Entrance Systems samt Besam Group, där han under många år haft olika chefsbefattningar. Juan har också varit styrelseordförande i Cary Group och styrelseledamot i Munters.

”Jag är både glad och stolt över att som ledamot kunna bidra till Novax framtida utveckling. Novax har den unika förmågan att kunna kombinera entreprenöriell företagskultur med långsiktigt ägande och det är idag en förutsättning för att skapa framgångsrika bolag och ett bättre samhälle. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelse och ledning för att ytterligare accelerera den resa de är på, säger Juan Vargues.”

Thomas Ekman är tillträdande verkställande direktör för Axel Johnson och nyligen avgående verkställande direktör för Dustin Group. Thomas har en bakgrund som verkställande direktör för Cabonline Group och Tele2 Sverige AB, samt flertalet chefsbefattningar inom MTG AB. Thomas är även styrelseordförande i AxSol samt styrelseledamot i Axfood, Dustin Group, Martin & Servera, KICKS, Axel Johnson International och Pierce Group.

Jag är fylld av entusiasm och förväntan över att ansluta mig till Novax styrelse. Novax har en viktig roll i att skapa meningsfulla och stora bolag som kan bli framtida ben för Axel Johnson. Jag ser fram emot att bli en del av ett team med höga ambitioner och målmedvetna strategier, säger Thomas Ekman.”

Novax styrelse består av Caroline Berg, Camilla Wideroth, Pelle Törnberg, Thomas Ekman, Juan Vargues och Jacob Wall (styrelseordförande).

Jacob Wall

”Juan och Thomas har båda värdefull erfarenhet av att bygga snabbväxande bolag och organisationer. Därtill bidrar de med ett internationellt perspektiv vid en tidpunkt där Novax expanderat utanför Norden genom förvärv och organisk tillväxt.” säger Jacob Wall styrelseordförande Novax.

Om Novax

Novax investerar i små- och medelstora tillväxtbolag i ett långsiktigt och aktivt partnerskap. Vi investerar i de avgörande delarna i värdekedjan och skapar ekosystem av människor och organisationer för att accelerera hållbar omställning inom Framtidens Mat, Hälsa & Friskvård, Teknisk säkerhet och Digital Infrastruktur för Retail. Genom att bygga stora och meningsfulla bolag, gör vi skillnad och bygger framtida ben för Axel Johnson. För mer information besök https://novax.se

Fler nyheter
Carl Johan Åkesson ny CFO för Novax

Carl Johan Åkesson ny CFO för Novax

Investeringsbolaget Novax, har rekryterat Carl Johan Åkesson till ny CFO. Carl Johan kommer närmast från Instabee Group och har dessförinnan en...