Carl Johan Åkesson ny CFO för Novax

sep 25, 2023

Investeringsbolaget Novax, har rekryterat Carl Johan Åkesson till ny CFO. Carl Johan kommer närmast från Instabee Group och har dessförinnan en mångårig bakgrund som CFO i noterade och onoterade bolag som Hemnet, Sdiptech och Mediaplanet Group.

Novax är Axel Johnsons investeringsbolag med uppdraget att bygga framtida ben åt koncernen genom att investera i och utveckla bolag inom Framtidens Mat, Tekniska Säkerhet och Preventiv Hälsa. Novax har under de senaste fem åren mångdubblat sitt värde och omfång med bolag och koncerner i Sverige, EU samt UK. Som ett led i Novax resa mot ytterligare internationalisering och tillväxt, har Carl Johan Åkesson rekryterats som CFO.

”Vi är otroligt glada att välkomna Carl Johan in i Novax-familjen. Med sin erfarenhet av att ha jobbat i förvärvsintensiva verksamheter och bolag med fokus på organisk tillväxt, i både noterad och onoterad miljö, kommer han att vara ett viktigt bidrag till värdeutvecklingen för Novax och våra bolag”, säger Joakim Skarborg VD för Novax.

Carl Johan Åkesson har mångårig erfarenhet som CFO i flertalet internationella bolag som Instabee, Budbee, Hemnet, Sdiptech och Mediaplanet Group. Senast kommer han från en roll som CFO för Instabee Group, där han ledde en sammanslagning och integrering av budbolagen Instabox, Budbee och Porterbuddy. Carl Johan ingår i Novax ledningsgrupp, där han kommer att driva strategiska finansieringsfrågor för att ytterligare växla upp Novax starka tillväxtresa, samt expandera det operativa stödet för bolagen.  

”Det känns mycket spännande att bli en del av det starka teamet på Novax och jag delar visionen att bygga meningsfulla verksamheter i noggrant utvalda sektorer och driva positiv förändring inom viktiga samhällsområden. Jag ser fram emot att vara med att utveckla nuvarande och kommande verksamheter för fortsatt tillväxt och värdeskapande”, säger Carl Johan Åkesson.

Carl Johan Åkesson tillträder som CFO den 25 september 2023.

Kontakt:

Joakim Skarborg, VD, Novax
joakim.skarborg@novax.se

Carl Johan Åkesson, CFO, Novax
carljohan.akesson@novax.se

Om Novax:
Novax är en långsiktig och aktiv partner för tillväxtbolag och ett ekosystem för människor och organisationer att växa inom. Genom att investera i, stötta och utveckla små och medelstora företag är vi med och bygger framgångsrika bolag och framtida ben för Axel Johnson samt är en positiv förändringsaktör i samhället. www.novax.se.

Fler nyheter
AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

Axel Johnsons solenergi-bolag AxSol blir från och med juni en del av Axel Johnsons investeringsarm Novax. Därmed skapas ett nytt fokusområde för...