Aqua Dental förvärvar tandvårdskedjan MyDentist

feb 9, 2024

Familjeägda Aqua Dental meddelar idag att företaget fortsätter sin expansion genom förvärvet av tandvårdskedjan MyDentist. Därmed etablerar sig Aqua Dental i åtta nya städer och fortsätter sin mission att korta tandvårdsköerna i Sverige. I och med affären välkomnar bolaget tolv nya klinker, över 200 medarbetare och 150 000 patienter. Varumärket MyDentist kommer avvecklas, medan vårdansvaret och hela verksamheten förflyttas till Aqua Dental. Klinikerna inväntar nu beslut om anslutning till det statliga tandvårdsstödet under sin nya ägare.


”Vi har ett ansvar att främja utvecklingen i den svenska tandvården, gentemot patienter och medarbetare. Vår ambition är att tillhandahålla tandvård i världsklass. Vi har en bra dialog med Försäkringskassan som av goda skäl varit väldigt noggranna och ställt många relevanta frågor om vår plan framåt. I den processen har vi presenterat ett robust besluts- och kvalitetsunderlag. Svensk tandvård behöver mer personal, resurser och fler specialister, något vi ser fram emot att tillföra för att minska köerna”, säger Niklas Virta, vd för Aqua Dental.

Med sina 37 kliniker och nästan 800 medarbetare är Aqua Dental nu en av de större privatägda tandvårdskedjorna i Sverige. Företaget, som grundades 2010, har etablerat tandvård över hela Sverige och är erkänt för sitt patientfokuserade arbete. De nytillkomna klinikerna kommer få utökat stöd och resurser genom Aqua Dentals kvalitetsråd. Tillsammans med medarbetarna kommer kvalitetsrådet fortsatt säkerställa att den nyförvärvade verksamheten erbjuder patienterna högkvalitativ tandvård och följer gällande regler och rutiner.

”Jämlik och tillgänglig tandvård för patienter över hela Sverige är en viktig samhällsfråga. Det är därför av största vikt att våra tolv nya kliniker fortsätter att utvecklas positivt. Vår resa har bara börjat och vårt mål är att tillhandahålla Sveriges bästa och tryggaste tandvård. Detta uppnår vi bland annat genom att arbeta forskningsnära, främja kompetensutveckling, odla en stark organisationskultur och alltid sätta patienten i första rummet. Vi är övertygade om att vi är med och bidrar till att bygga en starkare tandvård i Sverige”, avslutar Niklas Virta.


För mer information, kontakta Samir Chahimi, Aqua Dental, på 070-773 71 26 eller via samir.chahimi@aquadental.se

Fler nyheter
AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

Axel Johnsons solenergi-bolag AxSol blir från och med juni en del av Axel Johnsons investeringsarm Novax. Därmed skapas ett nytt fokusområde för...