Ove Bergkvist utsedd till ny VD och koncernchef för RCO Group från 1 april 2024 när Fredrik Sidhagen lämnar efter sju år som VD

mar 12, 2024

Efter sju år av dedikerat ledarskap lämnar Fredrik Sidhagen rollen som VD för RCO Group och efterträds från 1 april 2024 av Ove Bergkvist, tidigare VD för Netel och Euromaint Rail AB. 

Fredrik Sidhagen, VD i RCO Group:
”Att ha fått möjligheten att tjänstgöra som VD för RCO Group har varit ett privilegium. Tillsammans med engagerade medarbetare har vi utvecklat verksamheten och drivit en omfattande förändringsresa. Efter drygt sju år är jag är stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans och jag är övertygad om att RCO Group är väl rustat för att fortsätta utvecklas mot nya höjder. Jag vill rikta ett varmt tack till alla medarbetare, partners och kunder som har stöttat mig och bolaget under min tid som VD.”
säger Fredrik Sidhagen.

Fredrik Sidhagen och Samuel Asarnoj

Samuel Asarnoj, styrelseordförande RCO Group:
”Fredrik har framgångsrikt lett RCO Group under sju års tid och vuxit omsättningen från omkring SEK 150m till dagens SEK 650m i omsättning. Erbjudandet har breddats genom innovation och tilläggsförvärv. Styrelsen vill tacka Fredrik för hans förtjänstfulla ledarskap de senaste sju åren och önskar honom all lycka i framtida uppdrag. Vi är samtidigt mycket glada över att ha rekryterat Ove Bergkvist som Fredriks efterträdare och är övertygade om att hans kunskap, kompetens och gedigna erfarenhet är helt rätt för att leda fortsatt tillväxt i RCO Group.”


Ove Bergkvist, tillträdande VD i RCO Group:
”Jag är tacksam för styrelsens förtroende och ser fram emot att fortsätta stärka RCO Groups position som en marknadsledande aktör och driva innovation och tillväxt inom företaget”.


För mer information, vänligen kontakta:

Samuel Asarnoj, Styrelseordförande, RCO Group
Telefon: 070-299 85 75
E-post: samuel.asarnoj@novax.se

Om RCO Group
RCO Group utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom lås- och säkerhetssystem. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens lösningar för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten. Bolagen som ingår i gruppen är RCO Security, Dinbox, nimly och Swedlock och ägs av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB. För mer information vänligen besök www.rcogroup.com.

Fler nyheter
AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

AXSOL BLIR EN DEL AV NOVAX

Axel Johnsons solenergi-bolag AxSol blir från och med juni en del av Axel Johnsons investeringsarm Novax. Därmed skapas ett nytt fokusområde för...